Ingrediente:
- 180 g unt
- 360 g făină
- 2 ouă
- sare
Pentru umplutură:
- 400 g ciuperci
- 300 g smântână
- 3 ouă
- sare, piper
- 100 g cașcaval
Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă toate ingredientele.
Coca se învelește într-o folie de plastic și se pune în frigider la rece.
Între timp, punem într-o cratiță 2 linguri de ulei de măsline, unde adăugăm ceapa tocată mărunt. Apoi adăugăm ciupercile tăiate și lăsăm la foc mic până se evaporă tot lichidul și se înmoaie.
Le lăsam la răcit. Batem ouăle întregi și adăugăm smântâna și amestecul de ciuperci, sare, piper după gust.
Întindem aluatul pe o folie alimentară.
Apoi cu ajutorul foliei o punem în forma de tartă.
Tăiem marginile, înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița și punem 10 minute la cuptorul încălzit.
Apoi scoatem tava, turnăm deasupra amestecul de ou și ciuperci și răzuim cașcavalul deasupra.
Din aluatul rămas de la margini am tăiat fâșii, pe care le-am pus deasupra.
Dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, până când aluatul este copt bine. Se poate servi și caldă, dar și rece ca aperitiv sau „pachețel” la școală sau serviciu.
Spor la treabă și poftă bună!
oana p.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu