joi, 14 noiembrie 2013

Salată de vinete


Ingrediente:

  • 6 vinete medii
  • 1 ceapă medie
  • ulei
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • piper
Mod de preparare:

Spălați bine vinetele și puneți-le la copt pe grătar, plită sau chiar în cuptor.


Învârtiţi-le pe toate părţile, până când sunt moi iar pieliţa de la suprafaţă este arsă. Dacă le puneți la cuptor... nu trebuie să faceți nimic, se coc în mod egal. Lăsaţi vinetele să se răcească 5 minute. Tăiați vinetele în două şi scoateţi miezul cu o lingură. Puneți într-o sită deasă. Lăsaţi la scurs 15 minute până când uleiurile amare sunt eliminate. Atenție, nu lăsați vinetele în coajă sau la scurs prea mult deoarece se vor oxida. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.


Apoi... aveți două variante: cea clasică, în care faceți maioneza manual, sau a doua: cu un blender.

Puneţi într-un blender gălbenuşul de ou, uleiul, muştarul, zeama de lămâie şi ceapa tocată. Mixaţi până când obţineţi o maioneză. Asezonaţi cu sare şi piper. 

Tocați vinetele cu un tocător de lemn sau plastic. Sau dacă vă place să fie ca o pastă mai fină (nouă așa ne place), folosiți un robot de bucătărie. Se zice că semințele vor deveni amărui, dar nu e adevărat...
Amestecaţi vinetele cu maioneza. Asezonaţi cu sare şi piper. Puneți la frigider până la servire.

Se serveşte pe o felie de pâine proaspătă de casă, cu ceapă verde şi roşii... yaaammmmmiiii...

Spor la treabă și poftă bună!

oana p.

Niciun comentariu: