sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Ciorbă de fasole verde


Ingrediente: 
  • 500 g fasole verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 500 gr roșii proaspete sau sos de roșii
  • 50 ml ulei
  • 1 pătrunjel
  • sare
Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se toacă mărunt.


Morcovul se taie rondele.


Se călesc aproximativ 2 minute, apoi se pune apa.


Se adaugă păstăile de fasole și sare. 


Apoi se pun roșiile sau sosul de roșii, după care se adaugă apa. Se potrivește de sare. Pentru aromă, se poate adăuga pătrunjel tocat mărunt sau crenguțe de cimbru. Se servește caldă cu iaurt sau cu smântână.


Aici este varianta fără apă, pusă la congelator:


Spor la treabă și poftă bună!

Notiță pentru mine:

Oana:

  1. Această ciorbă ajunge 3 zile pentru 5 persoane. Chiar a rămas puțină fasole, pe care ai folosit-o la o rapidă cină pentru copii.
  2. Ai folosit fasole verde la pungă, congelată (Casa Țărănească), cumpărată de la supermarket. Ai folosit 600 g de fasole. 
  3. Copiilor le-a plăcut, a fost o reușită. Deci, mai fă și altă dată exact la fel.


oana p.

Niciun comentariu: