marți, 5 noiembrie 2013

Supă cremă de cartofi

 

După cum vedeți... suntem mâncători de supe!!! Zilnic avem supă... așa bine ne pică la stomăcel fiecăruia... Problema este însă că nu mai știu ce supe să mai gătesc. Veți zice că sunt multe supe.... așa este.... Însă eu caut rețete simple, rapide și nu foarte costisitoare :)))) Am găsit această rețetă și am zis că să o încerc... gustoasă și ușor de preparat... iar nouă ne plac cartofii... A fost o nebuuunie de supă, după gustul nostru și al copiilor, spre bucuria mea :))) 

Ingrediente: 
  • 4-5 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 bucățică de țelină
  • 1 ceapă
  • smântână
  • 1 cană cu lapte 
  • sare
  • piper
  • verdeață (nouă ne place tarhonul la supa de cartofi)
  • o linguriță de unt
  • 2 gălbenușuri

Mod de preparare:


Curăță legumele, taie-le în bucăți mari (mai puțin ceapa, pe care o lași întreaga), și pune-le la fiert, cu apă și puțină sare. Scurge apa, dar nu o arunca!


Transformă legumele într-un piure fin, după ce ai scos ceapa.


Subțiază cu apa în care au fiert legumele, adaugă untul, smântâna, o cană cu lapte, și dă supa într-un clocot.


Lasă să se răcorească puțin supa și adugă 2 gălbenusuri de ou amestecate cu puțină apă. Adaugă verdeața și serveste. 


Se poate servi cu crutoane și cu o bucată de brânză; sau cu pâine prăjită unsă cu unt și brânză răzuită deasupra.

Este indicat să se mănânce o dată, pentru că nu este bună decât caldă, iar la reîncalzire gălbenușul se face „zdrențe”. Sincer, noi încălcăm acesată regulă... are același gust bun, dar pierde din aspect... he heee... big deal! ;)

oana p.

Niciun comentariu: