Am prins si eu curaj sa fac pasca de branza sarata... Iata reteta cu muuulte poze... cu manute harnice de baietel, care ajuta pe mamica lui la pregatirea pentru Paste. :)
Ingrediente pentru aluat:
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 500 g faina alba
- 1,5 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
- 20 g drojdie proaspata
Ingrediente pentru umplutura:
- 300 g branza de vaca nesarata
- 200 g telemea de vaca sarata
- 1 ou
- 1 ou pentru uns
Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul (aprox. 1h).
Mai intai amestecam laptele caldut cu drojdia si putina faina, pana cand se face ca o spuma pe deasupra, ca in poza:
Apoi se pune faina intr-un vas si se face o gaura in mijloc. Acolo se sparg ouale:
Se toarna deasupra drojdia:
Se amesteca bine cu lingura de lemn:
Apoi renuntati la inel si verigheta pentru putina vreme :)))
Asezati aluatul pe un blat si framantati pana capata o consistenta buna, elastica, usor de modelat:
Apoi, asezam aluatul intr-un vas si acoperim cu un prosop. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul... aproximativ o ora:
Eu l-am pus la soare...
Amestecam branza dulce cu telemeaua si oul.
Cand aluatul este gata, il framantam putin pe o suprafata tapetata cu faina apoi il impartim in 3 bucati:
O bucata o intindem in forma de turta cat sa acopere o tava rotunda.
Plasam turta in tava unsa cu putin ulei si o intepam de mai multe ori cu o furculita.
Din aluatul ramas facem impletituri deasupra in functie de imaginatia si preferinta fiecareia:
Golurile ramase vor fi umplute cu amestecul de branza.
Lasam sa creasca aproximativ 20 min, timp in care preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Mai intai amestecam laptele caldut cu drojdia si putina faina, pana cand se face ca o spuma pe deasupra, ca in poza:
Apoi se pune faina intr-un vas si se face o gaura in mijloc. Acolo se sparg ouale:
Se toarna deasupra drojdia:
Se amesteca bine cu lingura de lemn:
Apoi renuntati la inel si verigheta pentru putina vreme :)))
Asezati aluatul pe un blat si framantati pana capata o consistenta buna, elastica, usor de modelat:
Eu l-am pus la soare...
Separat pregatim umplutura.
Amestecam branza dulce cu telemeaua si oul.
Cand aluatul este gata, il framantam putin pe o suprafata tapetata cu faina apoi il impartim in 3 bucati:
O bucata o intindem in forma de turta cat sa acopere o tava rotunda.
Plasam turta in tava unsa cu putin ulei si o intepam de mai multe ori cu o furculita.
Din aluatul ramas facem impletituri deasupra in functie de imaginatia si preferinta fiecareia:
Golurile ramase vor fi umplute cu amestecul de branza.
Lasam sa creasca aproximativ 20 min, timp in care preincalzim cuptorul la 180 grade C.
3 comentarii:
frumoasa pasca, la sigur e si gustoasa! o intrebare, pot inlocui drojdia proaspata cu cea uscata? daca da, cite pliculete? multumesc
Scrie pe pliculeț om
Multumesc de reteta, am facut....s-a primit gustoasa pasca si frumoasa��
Trimiteți un comentariu