Supa de gulii este una dintre supele pe care n-am pus mare preț până de curând. Însă având în grădină câteva gulii bio 100% m-am gândit că ar fi păcat să nu le folosesc. Dacă tot a muncit bunicul ca să le avem....
Ingrediente:
- 2 gulii mari
- 1pătrunjel
- 1 ceapă medie
- 1 linguriță de oțet
- 1 morcov
- 1 gălbenuș de ou
- 300 ml smântână
- 1/2 linguriță de boia sare
Se taie ceapa mărunt și se călește puțin.
Morcovul și guliile se dau pe răzătoarea mare.
Peste ceapa călită se adaugă morcovul, iar după 2 minute și guliile.
După ce guliile s-au înmuiat puțin, se pune boiaua, se amestecă, și se toarnă imediat apa. Se lasă să fiarbă cam 20 de minute.
Se potrivește gustul de sare, oțet și piper și se drege cu smântâna și gălbenușul de ou. Într-o cană mai mare se freacă bine smântâna cu gălbenușul până când se omogenizează.
Se toarnă o jumătate de polonic de supă fierbinte și se amestecă bine. Se tot adaugă supă fierbinte, până când sosul este cald și se poate turna în supă. Atenție, nu puneți smântâna rece în supa fierbinte pentru că există riscul ca aceasta să nu se dizolve în supă.
Se servește caldă. Spor la treabă și poftă bună!
Morcovul și guliile se dau pe răzătoarea mare.
Peste ceapa călită se adaugă morcovul, iar după 2 minute și guliile.
După ce guliile s-au înmuiat puțin, se pune boiaua, se amestecă, și se toarnă imediat apa. Se lasă să fiarbă cam 20 de minute.
Se toarnă o jumătate de polonic de supă fierbinte și se amestecă bine. Se tot adaugă supă fierbinte, până când sosul este cald și se poate turna în supă. Atenție, nu puneți smântâna rece în supa fierbinte pentru că există riscul ca aceasta să nu se dizolve în supă.
Se servește caldă. Spor la treabă și poftă bună!
oana p.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu