Ingrediente:
- 800 g - 1000 g spaghetti
- 500 g carne tocată
- 500 g suc de roșii
- 200 g parmezan
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 2 linguri ulei
- un pahar de vin alb
- sare, piper, busuioc, pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru această rețetă sugerez să nu folosiți carne gata tocată, ci să o cumpărați voi și să o tocați acasă. Mie așa îmi place. Știu ce mănânc. Nu agreez nici varianta de a fi tocată în fața mea... Acasă știu că iau bucata de carne, o spăl bine bine bine și apoi o toc. Și îmi priește mult mau mult așa...
Ok, deci, se spală bine carnea, se taie bucăți. Ceapa se curăță și se taie în patru.
Se pun împreună în robotul de bucătărie.
Se lasă până are consistența pe care o doriți, mai fină sau mai mare.
Puneți uleiul în tigaie și adăugați legumele tocate mărunt. Se călesc până devin aurii. Adăugați carnea tocată și lăsați la foc mediu. Presărați apoi deasupra usturoiul tocat mărunt.
Adăugați sosul de roșii și lăsați să fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 minute.
Adăugați vinul alb, piperul, sarea și busuiocul și amestecați toată compoziția. Lăsați la fiert până are compoziția perfectă pentru gustul vostru. Dacă este nevoie, mai completați cu apă din când în când până când carnea este bine gătită.
Spre final, când sosul este aproape gata, puneți pe foc o oala cu apă. Puneți 2 lingurițe de sare și 2 linguri ulei. Când apa dă în clocot, pune spaghetele și lasă-le să fiarbă 8-10 minute, în funcție de ce scrie pe pachet. După ce s-au fiert pastele, se scurg într-o sită. Se toarnă deasupra sosul de carne.
Se servesc calde, cu parmezan și pătrunjel presărat deasupra.
Spor la treabă și poftă bună!
Notiță pentru mine:
Oana:
- Această mâncare ajunge 2 zile pentru 5 persoane. Chiar a rămas și pentru cină puțin.
- Copiilor le-a plăcut fff mult, a fost o reușită. Deci, mai fă și altă dată exact la fel.
oana p.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu