duminică, 24 februarie 2013

Salată bavareză de cartofi

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi,
  • 2 castraveciori în oțet,
  • 200 g parizer în rețeta inițială, însă eu am folosit o pulpă mare întreagă de pui 
  • 1 ceapă albă
  • 2 linguri oțet 
  • 1 linguriță muștar
  • 3 linguri maioneză

    Mod de preparare:
Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 12-15 minute de când începe apa să clocotească. Se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit. Între timp tăiem ceapa fideluță, se presară puțină sare, se freacă bine, apoi se stoarce. Parizerul sau carnea în cazul meu  se taie bucăți mici. Castraveciorii se taie rondele. În cazul în care sunt mai mari se taie mai întâi în două pe lungime. Într-un castron amestecăm cartofii cu ceapa, castraveciorii și parizerul/carnea. Adăugăm oțetul diluat cu 2 linguri apă, muștarul, maioneza. Amestecăm ușor. Se dă la rece până la servire. 

Poftă bună!

Niciun comentariu: