Ingrediente:
- cartofi
- seminte de susan
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Spalam bine cartofii, ii curatam, ii taiem felii (varianta mea preferata) sau cuburi si ii punem la fiert. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se racoreasca. Ungem cartofii cu ulei, si presaram deasupra sare, piper si seminte de susan. Cu grija, punem cartofii intr-o tava neaderenta si ii dam la cuptor pana vor avea o culoare aurie.
Eu am servit acești cartofi cu piept de pui în sos de legume. Cum se face acesta? Se spală bine carnea, se taie bucățele sau felii subțiri. Se taie ceapă și diferite legume... ce aveți în casă: morcov, pătrunjel, ardei, dovlecel, roșie... Se călesc puțin în ulei, se adaugă carnea și apoi se pune apă câte puțin și se gătește la bur sub capac până carnea este fragedă.
Am așezat într-un vas mai întâi carnea și pe deasupra cartofii cu susan. Se dă la cuptor până se rumenesc frumos pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu