miercuri, 30 octombrie 2013

Supă cremă de conopidă


Ingrediente:
  • 500 g conopidă
  • 2 cartofi
  • o ceapă
  • 1/2 țelină
  • o lingura zeamă de lămâie
  • 100 ml smântână
  • ulei
  • sare și piper
Modul de preparare:

Curățăm și spălam doi cartofi de mărime potrivită, o ceapă și o jumătate de țelină micuță. Spălăm conopida sub un jet puternic de apă și o desfacem în buchețele. Punem câteva linguri de ulei (cam 3-4) în cratița în care urmează să fierbem supa și adăugăm ceapa, cartofii, țelina și buchețelele de conopidă.


Turnăm apă cât să treacă peste legume, aici depinde de cât de groasă sau subțire dorim să ne iasă supa cremă de conopidă. Buchetele de conopidă se vor ridica la suprafață, deci apa trebuie să depășească celelalte legume.


Adăugăm sare după gust și lăsăm supa să fiarbă la foc mediu aproximativ 30 de minute, însă cel mai sigur este să încercăm țelina și cartofii, care fierb cel mai greu.  


Dupa ce ne asigurăm că toate legumele sunt fierte, luăm cratița de pe foc și le pasăm cu blenderul.


Punem iarăși cratița pe foc, adăugăm o lingură cu zeama de lămâie și lăsăm supa să dea într-un clocot. Apoi oprim focul, punem 100 ml smântână în supa fierbinte, piperăm după gust și amestecăm. 

Se servește cu crutoane, care sunt aproape nelipsite atunci când vine vorba de supe creme (click aici pentru crutoane homemade).


Spor la treabă și poftă bună!

2 comentarii:

Lenjerii-Romanesti spunea...

Arata foarte bine. Oare merge si cu Brocoli?

oana p. spunea...

Daaa, sigur! Eu fac aceeasi reteta si cu broccoli. Spor si pofta buna! Si te astept sa revii pe blog ;)