Toată lumea cred că știe despre crutoane, dar m-am gândit să postez, totuși, rețeta aici.
Ingrediente:
- pâine (puteți folosi orice pâine, eu de obicei folosesc pâine de casă mai veche
- ulei
- sare
- oregano (ingredient obligatoriu) și alte mirodenii în funcție de gustul vostru
Mod de preparare:
Pânea se taie cubulețe mici și se pune într-o tavă de cuptor.
Adăugați uleiul, sarea și mirodeniile pe care le preferați. Amestecați bine cu o spatulă, ca sa ajungă mirodenii și uleiul pe toate bucățile de pâine. Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 grade, de preferat cu ventilație. Coaceți la foc mic (160 de grade) pentru aproximativ 10-15 minute. Atenție, pentru că se fac foarte repede. Amestecați până se fac de 1-2 ori. Când se rumenesc ușor sunt gata. Aveți grijă pentru că trecerea de la ușor rumenit la ars este foarte scurtă, imediat devin negre dacă nu sunteți atente. Eu am pățit-o :))))
Lăsați să se răcorească puțin. După ce se răcesc, crutoanele se păstrează bine, chiar și pentru o săptămână, într-un vas închis cu capac. Ele se pot folosi la supe, salate, legume, etc.
Spor și poftă bună!
Lăsați să se răcorească puțin. După ce se răcesc, crutoanele se păstrează bine, chiar și pentru o săptămână, într-un vas închis cu capac. Ele se pot folosi la supe, salate, legume, etc.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu