- 10 cartofi
- 1 kg ciuperci champignon
- 1 ceapă
- sare, piper
- zeamă de lămâie
- verdeață
- ulei
- smântână sau bulion
Mod de preparare:
Se spală bine ciupercile. Eu nu dau pielița jos... Se taie felii subțiri, după preferință. Apoi le puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie ca să nu se înnegrească la fiert.
Curățați cartofii, tăiați în bucăți mai mari și lăsați în apă rece.
Apoi curățați și spălați ceapa, tocați-o mărunt și căliți-o în ulei în vasul în care urmează să faceți mâncarea.
După ce devine transparentă, puneți ciupercile și adăugați apă. Lăsați apoi la foc mic să fiarbă înăbușit.
După 15-20 de minute de clocot, adăugați cartofii tăiați și lăsați să fiarbă încă 10 minute, potrivind de sare și piper. Completați cu apă din când în când dacă mai este nevoie.
Se drege cu smântână și verdeață. Se lasă să se răcorească puțin și apoi se servește. Pentru varianta de post se poate adăuga bulion în loc de smântână, odată cu ciupercile la fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu