vineri, 1 noiembrie 2013

Tocăniță de pui



Aceasta este o mâncare ce îmi amintește de anii copilăriei mele. Când mami primea de la țară câte un pui de casă... aveam pe masă o bunătate de tocăniță de pui cu mămăliguță. O bunăăătaaaate!!! Că nu pot să nu vă scriu rețeta și vouă. Copiii noștri o adoră! 

Rețeta este extrem de simplă. 

Ingrediente:
  • 1 ceapă
  • ulei
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguiță de boia
  • sare
  • carne de pui (eu folosesc aripile, pipota si pulpele, dar se poate pune carnea de la un pui întreg)
  • 200 ml lapte
  • smântână
Mod de preparare:

Spălați bine carnea de pui și puneți-o într-o cratiță cu apă să dea un clocot. Cu puiul de casă este obligatoriu să faceți acest lucru, ca să iasă spuma aia care parcă e murdară și are un miros mai ciudat. Se aruncă apa și se spală bine din nou carnea. 

Curățați o ceapă și tocați mărunt.


Se pune ceapa la prijit în puțin ulei. Eu cam sar peste această etapă, o călesc foarte puțin.


Apoi se ia de pe foc, se pun 2 linguri de făină, o linguriță de boia și se amestecă bine. 


Puneți carnea și apă cât să treacă peste ea. Adăugați sare după gust. Lăsați să fiarbă până vedeți că furculița intră ușor, iar carnea începe ușor să se desprindă de pe os. 

Când carnea este fiartă bine, pregătiți o compoziție din lapte și o lingură de făină și adăugați la tocăniță.
Se pune verdeață pe deasupra. Se servește caldă cu smântână și mămăliguță.


Spor la treabă și poftă bună!

oana p.

Niciun comentariu: