duminică, 3 noiembrie 2013

Pate de casă


De când am început să pregătesc micul dejun cu mai multă atenție, am găsit câteva rețete de paste care se ung pe pâine. Printre altele este aceasta, pate de casă din ficat de pasăre. E o rețetă simplă și rapidă., iar rezultatul este mult mai bun decât orice variantă existentă în comeț. Încercați și voi, e foarte simplu!

Ingrediente:
  • 3 ficăței de pui
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper după gust
  • verdeață sau condimente după preferință
Mod de preparare:

Ficatul de pui se spală și se dă într-un clocot cel puțin 3 minute. După ce se întărește ficatul scurgeți apa și clătiți foarte bine. Înlăturați de pe ficat toată pielița. Apoi curățați ceapa și tocați mărunt.


Într-o tigaie antiaderentă puneți ceapa tăiată mărunt și lăsați la călit puțin. Apoi adăugați ficatul, după care turnați 150-200 ml de apă. Când apa în care a fiert ficatul s-a evaporat verificați dacă sunt fierte ceapa și ficatul, iar dacă mai trebuie fierte mai adăugați apă și gătiți până se evaporă apa.


Într-un robot de bucătărie adăugați ficatul fiert, untul moale, sarea și piperul si uleiul. Mixați compoziția până la omogenizare. Dacă e cazul, mai adăugați ulei sau unt, dacă preferați.


Se păstrează în frigider, foarte bine acoperit, într-un borcan ermetic sau cu un strat fin de ulei de măsilne deasupra maximum 2-3 zile.

Spor la treabă și poftă bună!

oana p.

Niciun comentariu: