sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Pastă de pește


Băiatul cel mare al nostru este în clasa a doua. De când este la școală, a început să mă preocupe mai mult micul dejun. Am căutat diferite rețete, pentru a scoate din alimentație mezelurile, margarina, etc. Iată una din rețete. Foarte simplă, foarte sănătoasă. În mod normal această rețetă este cu ton, însă am ales să folosesc sardine, pentru că are foarte mult calciu.


Ingrediente:
  • 1 conservă de pește (sardine sau ton)
  • 50-100 g unt
  • sare
  • zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare:

Se scoate peștele din conservă, se scurge uleiul (nu chiar tot) și se pune în robotul de bucătărie.


Pentru cine nu are, se poate folosi o farfurie și o furculiță. Când devine fin, se adaugă zeama de lămâie și untul ținut la temperatura camerei și se amestecă bine, până când devine o pastă omogenă, numai bună de uns pe pâine.

Se potrivește de sare. Se servește rece, pe o felie de pâine proaspătă de casă. Iată un mic dejun sănătos, rapid și plin de calciu.

Spor la treabă și poftă bună!

oana p.

Niciun comentariu: