joi, 14 noiembrie 2013

Spanac cu ochiuri


Ingrediente:

      - spanac proaspăt sau congelat. Eu folosesc a doua variantă, care este gata spălat (sper) și tocat mărunt, cel care se vinde la supermarket, congelat, în pungă
      - 2-3 linguri făină
      - ulei
      - 5-6 căței de usturoi
      - sare
      - lapte
Mod de preparare:

Dacă folosim spanac proaspăt, se spală bine și se pune la fiert în apă cu sare. După ce s-a înmuiat bine, scurgem bine de apă și tocăm mărunt fie folosind un cuțit mare, fie robotul de bucătărie. A doua variantă, cel congelat, e mult mai ușor, de aceea îl folosesc, pentru economisirea timpului. 

Apoi se curăță ustoroiul și se răzuiește mărunt. Se pune ulei în vasul în care se va găti spanacul și se lasă câteva secunde la încins. Se pun 2-3 linguri de făină și se ia de pe foc. Apoi se pune usturoiul, după care se mai completează cu ulei, ca să fie o pastă nici prea groasă, nici prea subțire, ca o cremă. 


Se adaugă spanacul tocat și se mai călește puțin, după care se adaugă lapte cât să fie o compoziție mai moale. Se potrivește de sare. Se lasă la fiert și se amestecă bine, ca să nu se ardă. Atenție, trebuie amestecat des, altfel se „afumă” spanacul vostru... cine a pățit... cunoaște :)))) Se completează cu lapte până când spanacul este fiert, iar compoziția este așa cum vă place, mai moale sau mai tare... eu o fac mai moale, copiilor le place să-și pună bucățele de pâine în farfurie... să-i vedeți cum se murdăresc, până la urechi :))))


Se servește cald, cu ochiuri la noi în familie. Parcă nu merge cu altceva. Desigur, puteți servi lângă o bucată de carne.

Aici aveți varianta congelată:


Spor la treabă și poftă bună!

oana p.

Niciun comentariu: