joi, 24 mai 2012

Hristos S-a înălțat!


     Pentru mine și familia mea, azi este o sărbătoare frumoasă, pentru că este ziua în care Domnul Isus Hristos S-a înălțat la cer sub privirile apostolilor Săi. Când Isus S-a înălțat la cer își încheiase activitatea Sa pe pământ, dar a făcut totuși o promisiune:

"Iată, Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacurilor".

    Înălțarea Domnului este o mare sărbătoare creștină care comemorează înălțarea la cer a Domnului Isus Hristos, la 40 de zile după Înviere. După Înviere, Isus s-a arătat apostolilor timp de 40 de zile, după care S-a înălțat la cer, în prezența lor. El a învins moartea, a înviat din morți și S-a înălțat ca cer, iar acum domnește ca Rege la dreapta lui Dumnezeu. Ne pregătește un loc pentru noi, cei care Îl iubim și urmăm Calea Lui. Înălțarea lui Isus Hristos aduce în inimile creștinilor de pretutindeni speranță, privind la locul pregătit de Isus pentru aleșii Lui.

     După Înviere, Iisus S-a arătat de mai multe ori ucenicilor sau oamenilor în diferite locuri; aceștia L-au cunoscut şi au crezut că El este Mesia. Maria Magdalena a fost  prima care L-a văzut, însă apostolii nu au crezut-o până când nu L-au văzut ei înșiși.

      Până în anul 312, când s-a botezat Împăratul Constantin cel Mare, creştinii prăznuiau această sărbătoare într-o peşteră de pe Muntele Măslinilor, ferindu-se de cei care îi persecutau. Sărbătoarea a căpătat o importanţă deosebită din vremea când împărăteasa Elena a început construcţia Bisericii Eleona, pe Muntele Eleonului (Măslinilor). Construcția a fost finalizată de împăratul Constantin cel Mare, în memoria mamei sale, împărăteasa Elena. În acele vremuri, Înălţarea era sărbătorită cu mare fast, începând de la miezul nopţii aprinzându-se o mulțime de lumini. Azi biserica este în ruină, dar în ziua Înălțării se adună acolo o mulțime de creștini. 

     M-am gândit să vă scriu câteva despre această sărbătoare minunată... să nu uităm de lucrarea desavârșită pe care a făcut-o Isus pe pământ, pentru ca noi să moștenim cerul împreună cu El. Acum închei, spunându-vă frumosul salut folosit în această zi în multe părți, și anume: „Hristos S-a înălțat”, iar voi cu credință să spuneți în gând „Adevărat S-a înălțat”.

     Vă doresc ca inimile să vă fie umplute de pace, iar nădejdea că vom pleca și noi în locul pregătit de Isus, să ne aducă bucuria în sufletele noastre!

     Cu drag...

oana p.

   

Niciun comentariu: