luni, 2 aprilie 2012

Cum ne organizam ca sa fim gata de Paste

PLAN ORGANIZATORIC pentru pregatirile de Paste

Fii o astfel de gospodina! Harnica si cocheta!

     Deseori se intampla sa vina Noaptea Invierii si femeile sa fie tot in bucatarie si tot cu hainele invechite de lucru... De aceea, m-am gandit ca poate va va fi de folos planul meu de actiune pe care il aplic inaintea sarbatorilor, ca sa fiu pregatita atat sufleteste cat si trupeste pentru zilele de sarbatoare.
     Insa, inainte de toate, vreau sa va spun ca de fapt sursa fericirii noastre este Dumnezeu, de aceea pe El trebuie sa-L sarbatorim!!! Nu uitati ca Pastele nu inseamna doar Iepuras, oua rosii, prajituri si cozonaci... De Paste Fiul lui Dumnezeu a murit pe cruce pentru pacatele noastre.
     Dar ca sa nu ramanem triste... sa nu uitam ca dupa Vinerea mare a fost si o dimineata a Invierii. A treia zi Isus a inviat!!!
     Ok, dar sa trecem la organizarea noastra de gospodine bune ce suntem, nu??? 
     Iata planul meu pentru zilele care urmeaza:

2 - 6 aprilie 2012... aproximativ cu o saptamana inainte de Paste
  • mergi la coafor pentru tuns si vopsit (eu ma vopsesc acasa singura)
  • tratament fata (fie mergi la cosmetica, fie te descurci acasa cu produse homemade ca si mine -vezi postarea Tratament cosmetic homemade
  • pedichiura (fie mergi la pedichiurista, fie iti faci acasa singura ca si mine)
  • schimba asternuturile, caci inainte de Paste vei avea prea multe da facut si nu vrei sa ai baia plina de haine murdare chiar de sarbatori
  • pregateste haine de sarbatoare pentru toata familia, calca hainele, pregateste pantofii, verifica totul in amanunt de la sosete, pantofi pana la costum, brosa, accesorii, etc. Asta pentru ca sa nu te trezesti in ultima clipa ca ti s-a tras firul la ciorap sau ca pantalonii celui mic sunt patati, etc. 
    Marti, 10 aprilie 2012
    • scrie meniul de Paste pe hartie 
    • scrie lista de cumparaturi
    • mergi la cumparaturi si bucura-te de atmosfera si de spiritul de sarbatoare din jur
    Miercuri, 11 aprilie 2012
    • tunde gazonul daca locuiesti la curte
    • curatenie exterior: matura terasa sau balconul... poate vei avea un moment de relaxare afara de sarbatori si nu ai vrea sa-ti strice dispozitia dezordinea sau murdaria, nu?
    Joi, 12 aprilie 2012
    • poti sa faci foile de prajitura, blatul de tort (vezi postarea Tort iepuras de Paste) fara sa pui crema pe ele, poti sa coci cozonacii... doar ceea ce esti sigura ca nu se altereaza
    • vopseste ouale si bucura-te impreuna cu copilasii tai de aceste pregatiri (iata cum vopsesc eu ouale de Paste, o metoda inedita, rapida si usoara, iar rezultatul este ca ai oua unicat - vezi postarea Oua unicat de Paste )
    • impodobeste-ti casa de sarbatoare
    Vineri, 13 aprilie 2012 este ziua in care Domnul Isus a murit pe cruce. Biserica Ortodoxa o numeste Vinerea Neagra. Unii spun ca e pacat sa lucrezi in Vinerea Mare, credinta romaneasca stramoseasca zice ca in Joia Mare sa inrosesc ouale si in Vinerea Mare se coace pasca si cozonacii... Acum... eu aici las liber, pentru ca fiecare sa faca dupa credinta si cugetul sau.

    Nu stiu voi... dar eu am plans cand am vazut acest clip... cand ma gandesc ca a fost mult mai mult si mai greu decat vedem noi aici... a fost si partea spirituala, caci pe cruce Isus a purtat tot pacatul omenirii...



    Sambata, 14 aprilie 2012
    • gateste mancarea pentru Paste
    • pune crema pe foile de prajitura sau pe tort
    • curatenia finala
    • fa o baie relaxanta ca sa alungi oboseala - baia rapida si regeasca Cleopatra (vezi postarea Baia regeasca Cleopatra)
    • manichiura, ultimul detaliu (vezi postarea Manichiura de primavara)
         Poate va intrebati de ce ne trebuie un asfel de plan??? Exact ceea ce va spuneam. Femeile sunt terminate psihic si fizic de sarbatori pentru ca au fffff mult de lucru, insa eu cred ca daca invatam sa fim organizate, vom fi mult mai relaxate si ne vom simti mult mai bine in pielea noastra, caci vom avea timp si pentru suflet, sa ne gandim la insemnatatea sarbatorii, dar vom avea timp si pentru trup sa facem o baie relaxanta si sa ne facem fumoase. Nu-i asa ca ne simtim mai bine daca suntem coachete de sarbatori? Sper ca Noaptea Invierii sa nu va gaseasca in haine de lucru, ci sa va gaseasca cu sufletele frumoase, dar si cu... manichiura facuta... lucru pe care eu il consider chiar ultimul detaliu. 
         Asa ca... spor la treaba, dragile mele!!! Voi reveni cu rezultatele planului meu de actiune!

                                                              oana p.

    Niciun comentariu: