duminică, 4 martie 2012

Baia regeasca Cleopatra

RETETA  USOARA  DE  RELAXARE

   
     Bine ai venit, primavara!!! Iata ca intram in luna martie, luna in care parca femeile cauta mai mult ca in restul anului sa fie frumoase si aranjate si... foarte bine fac, asa si trebuie sa fim mereu! Cred ca toate dintre noi am fost rasfatate de 1 Martie cu o floare, un ghiocel, un martisor, o felicitare, o imbratisare sau un sarut... Deja am inceput rasfatul din frumoasa luna martie care ne aduce primavara mult asteptata.
     Cu gandul la rasfatul nostru m-am gandit sa va scriu despre o metoda usoara de relaxare si infrumusetare, si anume baia Cleopatra. Baile calde sunt relaxante si revigorante pentru ca relaxeaza intreaga musculatura si sunt cu atat mai benefice cu cat adaugam in apa diverse ingrediente naturale care ne ajuta sa ne relaxam si ne protejeaza pielea. Legendele spun ca regina Cleopatra facea baia in lapte pentru a avea o piele de invidiat, ea fiind cunoscuta ca un simbol al frumusetii.
     Iata ce trebuie sa faci ca sa beneficiezi si tu de acest rasfat regesc. Ai nevoie de:
  • 1 l de lapte
  • 5-6 linguri de miere
  • 1 borcanel smantana 
     Amesteci laptele cu smantana si le fierbi, apoi topesti mierea in ele si torni amestecul obtinut in apa fierbinte in care vei face baie. Toate cele 3 ingrediente hidrateaza intens pielea, iar aroma de miere iti rasfata simturile. Pentru o astfel de baie este nevoie sa lasi apa la 40 de grade Celsius, temperatura ideala la care porii se deschid si permit ingredientelor nutritive sa actioneze.
     Pentru a te relaxa si mai mult poti sa pui muzica preferata, lumanari si... de ce nu... petale de trandafir sau felii de citrice... te vei simti ca o adevarata regina.
     Relaxare placuta!

oana p.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Yey Oana, am si eu o sugestie. For a detox bath, si relaxing in acelasi timp, in cada de apa calda se pune o mina de epson salt si un pahar de hydrogen peroxide si de asemenea poti adauga pentru aromaterapie si citeva picaturi de esenta de ulei de ce mirosuri vrei, fie de trandafiri sau musetel sau pepermint (daca cineva are vreo raceala). Este deosebit de relaxanta si benefica sanatatii :)
Te pup,
Veronica.
Enjoy! :)