Supa din legume, din păcate, nu prea are succes la copilașii noștri însă musai, cum zicem noi în Ardeal, să o mâncăm... asta e...
Iată cum fac eu câteodată supa de legume: folosesc legume înghețate (citește aici despre legumele înghețate). Și pentru că am avut un pachet de astfel de legume care arătau gustoase... o combinație reușită.... iată-mă făcând supa de legume înghețate :))))
Iată inspirația :)))) adică pachetul cu aceste legume...
E foarte ușor de gătit.
Ingrediente:
- 1 pachet legume înghețate
- alte legume proaspete pe care le aveți prin casă, eu am folosit salată verde ce i-a dat un gust foarte bun și un cartof
- apă
- sare, condimente după preferință
- iaurt
- făină
- lapte
Mod de preparare:
Se pun la fiert toate legumele în apă cu sare. Eu nu
le
fierb foarte tare, nouă ne plac al dente. Când sunt fierte după preferință, se face o îngroșală cum se face la noi la Ardeal. Într-o cană se pune o lingură de făină cu puțin iaurt și se freacă bine până are o compoziție fără cocoloașe... Apoi se pune lapte tot câte puțin până devine suficient de subțire pentru a putea fi turnată în supă. Se mai dă un clocot. Se drege cu smântână.
A ieșit foarte bună... m-a ajutat combinația foarte reușită de legume...
Spor și poftă bună!
PS Nouă, adică 5 persoane, ne-a ajuns această supă 2 zile.
Un comentariu:
Interesant articol. Eu prefer legumele proaspete, dar o sa aplic si ideea ta.
Trimiteți un comentariu