sâmbătă, 16 martie 2013

Aluat pentru placintă


Placintele sunt deserturi pe care le poti face in orice sezon, iar pentru umplutura se poate folosi aproape orice aliment. O placinta reusita, insa, trebuie sa fie si gustoasa si aspectuoasa. Iata cum sa faci aluatul de baza pentru placinta.

Ingrediente:
  • 1 cana si un sfert faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 sfert de lingurita de sare
  • 8 linguri unt
  • apa
Mod de preparare:

Amesteca faina, zaharul si sarea intr-un castron. Adauga untul si amesteca bine. Toarna 3 linguri de apa foarte rece si amesteca pana cand obtii aluatul pentru placinta. Intinde aluatul pentru a obtine foaia de placinta.


Pune foaia de aluat in tava pentru placinta si taie aluatul care atarna peste aceasta.




Preseaza usor aluatul pentru ca acesta sa ia forma vasului. Foloseste degetul mare si cel aratator pentru a apasa pe margini si a-i da aspectul valurit. Continua in jurul tavitei pana cand toata marginea acesteia este valurita. In cazul in care intr-o zona aluatul este prea subtire, ia niste resturi de aluat ramase pe suprafata de lucru si lipseste-le pe partea de jos.


Daca vrei ca marginea sa aiba aspect de liniute, apasa cu o furculita de jur-imprejul tavii. Daca doresti un aspect foarte usor valurit al marginii, apasa cu o lingura pe aluat. Un alt model care poate fi facut este cel al franjurilor grosi. Cu o foarfeca de bucatarie se taie usor niste franjuri lati, fara a duce miscarea pana la capat.

Da la rece aluatul pentru placinta. Inveleste tava in folie de plastic si da-o la rece cel putin jumatate de ora.

Iata secretul reusitei... manutele unui prichindel de doar 3 anisori... pupe-l mami pe el...



Un comentariu:

Jully spunea...

Ceao...se poate inlocui untul cu untura?