vineri, 22 iunie 2012

Cum ne protejăm copiii la soare


     Dupa numai 10  minute de stat la soare pielea copiilor nostri este expusa riscului de arsura pentru ca razele de soare sunt mult mai periculoase pentru el. Iata de ce este important sa stii mai multe informatii in acest domeniu, ca sa poti sa il protejezi.
      De ce copiii nostri sunt mai expusi decat adultii? Pentru ca epiderma celor mici este de pana la cinci ori mai subtire decat a noastra. Astfel, riscul de a suferi arsuri este mult mai mare. In plus, copiii care sunt afectati de cel putin sase ori de astfel de probleme inainte de a implini 18 ani sunt mai predispusi cancerului de piele. Iata de ce trebuie sa acordam multa atentie protectiei solare pentru copiii nostri!
     Cel mai recomandat ar fi sa ne gasim un loc la umbra, dar sunt sigura ca toti abia asteptam vara cu razele minunate. Asa ca... probabil ca nici noi si nici cei mici nu vom sta pe o patura la umbra... De aceea nu uitati sa va luati masurile de precautie atat pentru voi, cat si pentru copiii vostri. O atentie speciala trebuie acordata copiilor sub un an, care nu ar trebui sa fie deloc expusi in mod direct la soare, pielea lor fiind mult mai sensibila.
     Nu stiu cum sunteti voi, insa eu nu reusesc niciodata sa-mi tin nazdravanii la umbra... abia reusesc sa-i conving sa-si tina sepcile pe cap :) . Asa ca, repet, mai bine ne luam toate masurile posibile, pe langa lotiunea protectoare. Daca soarele este foarte puternic, sfatul meu este sa imbracam copiii cu un tricou alb si larg, din bumbac sau in. De asemenea, o palarie este mult mai potrivita decat o sapca, deoarece ea protejeaza simultan capul, fata si ceafa micutului. Trebuie neaparat sa aiba capul acoperit pentru a evita insolatia.
     Crema de protectie solara trebuie sa fie neaparat cu un factor de protectie ridicat. Este recomandat un SPF (daca nu stii ce inseamna SPF, citeste articolul anterior "Soarele - prieten sau dusman?")  de  minimum 25-30 pentru cel mic oricand este expus razelor soarelui. Crema trebuie aplicata cu 20-30 de minute inainte de expunerea la soare, ca sa aiba timp sa fie absorbita de piele.
   Daca micutul tau intra in apa, nu uita ca umezeala scade nivelul de protectie cu pana la 50%. De aceea, nu uita sa ii aplici crema de protectie solara imediat dupa ce a iesit din apa si s-a sters bine cu un prosop curat. Stiu ca pe unele produse scrie "rezistent la apa", insa nu uitati ca eficienta lui scade cu 50% si cred ca este mai bine sa-ti iei masuri de precautie.
     Sa nu uitati ca rolul acetui articol este de a va ajuta sa va protejati copiii, nu sa-i stresati!!! Chiar daca sunteti constienta de pericole, nu uitati ca atunci cand iesiti undeva la soare doriti sa va simtiti bine, iar copiii vostri sa se simta bine, sa se bucure, sa se joace. Protejati-i fara sa-i stresati... Va doresc sa aveti un timp minunat la soare...

oana p.

Niciun comentariu: