duminică, 24 februarie 2013

Mămăliguță cu brânză și iaurt


Nu știu  voi cum sunteți... dar la noi se mănăncă mămăliguță... Simplă, teftină și delicioasă.

Ingrediente: 
  • 1 l apă
  • 15 linguri făină de mălai
  • 2 lingurițe sare
  • ulei
  • brânză sau cașcaval
  • iaurt sau smântână
Mod de preparare:
Se pune apa și făina de mălai împreună la fiert. Nu pun făină când clocotește apa, pentru că risc să se facă cocoloașe. Se amestecă bine cu telul în formă de pară. După ce a fiert bine, se pune deoparte. Într-un vas se pun mai multe straturi. Se pune primul strat de mămăligă și se întinde bine cu puțin ulei. Apoi se pune iaurtul sau smântâna, după care se răzuiește cașcavalul sau brânza. Se continuă tot așa până se termină toată mămăliga. Se servește caldă.

Simplu, ieftin și gustos. Spor la treabă și poftă bună!

PS Această rețetă ne-a ajuns nouă (familie cu 5 membri) să mâncăm de 2 ori. :)

Niciun comentariu: