joi, 22 martie 2012

Curatenia de primavara


     Iata ca soarele ne bate cu razele lui in ferestrele caselor noastre... A venit primavara si e timpul pentru o curatenie generala... mai ales ca se apropie Pastele. Mai sunt aproximativ 3 saptamani pana la Paste si ar fi bine in cateva zile sa-ti faci un plan bun de curatenie. Avem nevoie sa facem aceasta curatenie generala de cateva ori pe an pentru ca o casa curata inseamna sanatate.
     Iata cateva sfaturi practice pentru ca sa avem spor la treaba:
  1. Fa din curatenie o distractie! Nu considera curatenia o corvoada... ar fi pacat... e primavara afara! Porneste muzica ta preferata si gandeste-te ca primavara este un nou inceput la care trebuie sa ne gandim cu bucurie.
  2. Fii organizata! Fa un plan de organizare pe zile, noteaza fiecare lucru care trebuie facut, ziua si intervalul de timp necesar.
  3. Nu te grabi! Nu incerca sa faci totul odata! Rezultatul va fi frustrare si oboseala.
  4. Aeriseste casa! Deschide ferestrele si aeriseste bine toate incaperile, lasand razele soarelui si prospetimea primaverii sa-ti managie simturile.
  5. Evita distragerile! Opreste televizorul. Daca ai copii mici, roaga pe cineva sa te ajute sau gaseste o ocupatie  interesanta care sa le ocupe timpul. Daca sunt mai mari, da-le mici sarcini ca sa-i tii ocupati si astfel iti raman mai putine lucruri de facut.
     Acestea sunt cateva sfaturi date din experienta mea de... gospodina... La mine functioneaza. Pe mine organizarea nu ma face sa fiu stresata ca trebuie sa ma tin de un program, ci imi da o stare de bine, de siguranta ca imi voi termina lucrurile la timp.

"Curăţenia morală nu se face cu mătura şi făraşul." Girel Barbu

oana p.




Un comentariu:

Anonim spunea...

Te aştept pe blogul meu: http://izvorulvieţii.wordpress.com
Îmi place blogul tău!
Felicitări!