duminică, 13 aprilie 2014

Duminica Floriilor - Intrarea Domnului Isus in Ierusalim





Afară e vreme frumoasă. E încă destul de rece fiind dimineață... dar soarele strălucește minunat pe cer. În popor se spune că așa cum este vremea azi așa va fi și de Paște... vom vedea...  

Într-o zi ca aceasta Domnul Isus a intrat pentru ultima dată în cetate. Era bucurie mare, iar Mântuitorul nostru era aclamat de către popor: ,,Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!’’ (Luca 19:38)

Vestea minunilor făcute de Isus a determinat poporul să-și aștearnă hainele pe jos. Au luat ramuri de finic si-au iesit în întâmpinarea Lui si Îi cântau: „Osana!”

Să-I pregătim și noi calea pentru ca El să poată intra și în inimile noastre și să strigăm și noi cu bucurie „Osana!”, care înseamnă „Mântuiește!”. 

În mulțimea care îl aclama pe Isus erau și oamenii care peste doar câteva zile vor striga: „Răstignește-L! Răstignește-L!" Același popor care Îi înălțase osanale, L-a scos apoi mai târziu afară și L-au răstignit pe lemnul crucii. Aceasta ne arată nestratornicia și slăbiciunea omenească.  

Să fim atenți dar, că poate și noi azi strigăm „Osana”, după care mâine poate Îl vom răstigni pe Isus prin păcatele noastre. Cât de slabi și neputincioși suntem fără puterea lui Dumnezeu! Din această stare de păcat se poate ieși numai cu ajutorul lui Dumnezeu.

El a intrat în Ierusalim acum două mii de ani. Astăzi Domnul Isus vrea să intre în viaţa ta. Vrei să fie Împăratul vieţii tale? Îi strigi şi tu „Osana” (mântuieşte)? Nu uita că ceea ce hotărăşti astăzi, înseamnă viitorul tău de mâine.

Sărbători binecuvântate tuturor!

Niciun comentariu: