miercuri, 12 noiembrie 2014

Cele mai frumoase flori...


Cele mai frumoase flori sunt cele culese de mânuțele celor dragi, dintr-o inimă sinceră și plină de dragoste pură. Un buchețel de flori culese de pe câmp într-o zi minunată de toamnă... Mi-ai înseninat ziua, micuțule, mulțumesc!!!



oana p. 

Cuburi de verdeață


Am primit frunze de pătrunjel proaspete, verzi, frumoase... Mi-a fost milă să le arunc, așa că m-am gândit că ar trebui să le pun la congelator. Dar de fiecare dată când scot verdeața înghețată, mă chinui ba să o scot din pungă, ba e greu de tăiat pentru că e înghețată, ba mi se rupe punga... 

Așa că m-am gândit la o soluție: cuburi înghețate de verdeață.
Iată câteva poze:





oana p.


marți, 11 noiembrie 2014

Sănătate în pahar


Nu știu voi cât de des beți apă, însă dacă ar fi după mine, aș putea trăi cu trei „guri” de apă pe zi. Nu sunt însetată aproape niciodată! Știu, știu că nu este bine, nu este sănătos, etc.... dar pur și simplu nu îmi este sete. Așa că de multă vreme mi-am făcut obicei să beau o cană de apă pe stomacul gol, iar apoi peste zi beau constant câte o cană, fie că mi-e sete, fie că nu. În general, beau apă forțat... la început mi-a fost mai greu, apoi m-am obișnuit. Altfel, uit să beau și spre seară simt apoi efectele negative asupra organismului.
Avem nevoie de apă! Mai ales dimineața! Acest obicei japonez de a bea în fiecare dimineață apă imediat după trezire, a fost descoperit mai târziu de cercetători, ca fiind un bun tratament pentru mai multe boli. A devenit chiar o indicație medicală.
Iată câteva beneficii ale acestui bun obicei pe care l-am dobândit și eu în timp:
  • Detoxifică colonul şi scade aciditatea gastrică de peste noapte.
  • Purifică sângele şi accelerează metabolismul.
  • Îmbunătăţeşte activitatea musculară şi echilibrul limfei în organism.
  • Ajută în eliminarea surplusului de kilograme! 4 pahare cu apă în fiecare dimineaţă poate duce la accelerarea metabolismului cu 40% pentru primele ore ale zilei.
  • Lumineaza tenul. Apa ajută în purificarea sângelui, ceea ce se observă şi la nivelul pielii. Tenul devine mai tânăr, mai luminos.
Când am început să beau apă dimineața pe stomacul gol nu știam de aceste beneficii asupra sănătății. Nu știam nici că este un obicei care se practica în medicina japoneză. Însă, pur și simplu, am testat și am simțit că îmi face bine.

Vă îndemn și pe voi să încercați acest bun obicei, vă veți simți mult mai bine!
Multă sănătate tuturor!

oana p.


sâmbătă, 1 noiembrie 2014

NOIEMBRIE = MINUNAT



NOIEMBRIE = MINUNAT 

Da, așa este, îmi place toamna. Este luna în care mi se nasc toate visele, luna în care în mintea, sufletul și viața mea se întâmplă lucruri minunate. Visez, planific, sper... și fac tot posibilul ca lucrurile să se pună în mișcare...

Un noiembrie minunat tuturor!

oana p.