sâmbătă, 23 martie 2013

ColonHelp - homemade



Toate ne dorim sa fim frumoase, nu??? Si pentru aceasta facem multe lucruri: de la tratamentele faciale pana la extremele solutii prin apelarea la chirurgia estetica. Insa putine realizam ca, un organism curat, lipsit de toxine si reziduuri, inseamna un ten curat si stralucitor.

Felul in care traim si mancam ne influenteaza tenul nostru. O alimentatie bogata in grasimi si in chimicale, o noapte petrecuta intr-o incapere in care se fumeaza intens, neglijenta in indepartarea machiajului sunt factori care ne afecteaza tenul.

In astfel de situatii, ne este de mare ajutor urmarea unei cure de detoxifiere, prin care sunt eliminate toxinele acumulate in corp.

Colonul este supranumit si „groapa de gunoi a organismului”, deoarece aici se acumuleaza toate reziduurile si toxinele de care corpul nostru incearca sa scape. 70% din imunitatea organismului se datoreaza colonului. Acesta este motivul pentru care un colon sanatos inseamna si un organism sanatos. Atunci cand colonul este plin de deseuri, corpul nostru incearca sa elimine toxinele prin piele. Astfel, o parte dintre toxine ajung sa fie depozitate la nivelul porilor si al tesuturilor, dand nastere unui ten incarcat si inflamat.  

Aspectul tenului este un barometru care ne avertizeaza ca ceva nu este in regula. Problemele tenului apar atunci cand nu avem o dieta sanatoasa, cand suntem stresati sau cand avem probleme in a elimina toxinele din corp.

Detoxifierea organismului cu ajutorul suplimentelor din plante, fara adaos de aditivi sau conservanti, curata in profunzime si epiderma.

Cei care au apelat la produsele de curatire intestinala au observat, in urma unui program complet de detoxifiere, si o scadere a numarului kilogramelor in plus. Pe langa scaderea in greutate, cura de detoxifiere ajuta la consolidarea starii de sanatate.

Semintele de in, taratele de psyllium, chimenul, patrunjelul, coriandrul, oregano si argila din compozitia ColonHelp lucreaza impreuna pentru eliminarea toxinelor din corp, eliminand constipatia si balonarea. ColonHelp este un curatitor intestinal si detoxifiant, pe baza de fibre si plante detoxifiante, fara conservanti sau aditivi alimentari pentru culoare sau aroma.

In curele de slabire, ColonHelp actioneaza prin reglarea tranzitului si accelerarea metabolismului. Pentru a se obtine efectul de scadere in greutate, amestecul de ColonHelp si iaurt/apa trebuie luat cu aproximativ o jumatate de ora inainte de masa. Fibrele vor reduce pofta de mancare si va vor ajuta sa slabiti.

Dar sa va scriu reteta.

Ingrediente:
  • Seminte de in – 500 gr.
  • Tarite pyllium – 300 gr.
  • Chimen – 70 gr.
  • Argila- 20 gr.
  • Patrunjel frunze uscate – 20 gr.
  • Oregano boabe – 20 gr.
  • Coriandru boabe – 20 gr.
Mod de preparare:

Se risneste/mixeaza totul si se amesteca.
Se consuma 1-3 ligurite dimineata pe stomacul gol, cu 200 gr. iaurt, sana sau suc de fructe, timp de 3 luni pentru cura de detoxifiere.

O ora dupa nu se consuma nimic. Se consuma 1,5 l apa pe parcursul unei zile.
Scade colesterolul, glicemia, alunga oboseala si stresul, stimuleaza imunitatea, trateaza hemoroizii, previne alergiile si eczemele, ajuta ficatul obosit, reduce aciditatea gastrica, previne cancerul de colon.

Pentru slabit, se consuma si seara, deci se inlocuieste masa de dimineata si seara cu Colon help.

Sa va fie de folos și... succes la detoxifiere!

luni, 18 martie 2013

Lipie libaneză


Ingrediente:
  • 350 g făină
  • 50 ml ulei
  • un vârf de cuțit sare
  • 1/2 linguriță mică de zahăr
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 180 ml apă călduță
Mod de preparare:

Faina, sarea si zaharul se pun intr-un vas. Se adauga drojdia dizolvata in apa calduta si se framanta. Nu se pune toata apa de la inceput. Se framanta un aluat mai tare. 

Se adauga uleiul si se framanta din nou. Se lasa 5 minute sa se odihneasca. Se imparte in 5 bucati. Eu am aici 10, am făcut porție dublă :)) 


Eu le-am cantarit si fiecare bucata trebuia sa aiba aprox. 115g.


Se intinde pe masa presarata cu faina la fel ca foaia de fidea (foi subtiri).



Se coace in tigaie fara ulei.


In timp ce se coace o sa faca niste umflaturi care trebuie intepate cu furculita.


Cand se iau din tigaie se acopera cu un prosop curat.


Aceste lipii se umplu cu ce doriți. Eu am folosit carne, ciuperci, vinete și dovlecel... toate tăiate fășii subțiri și gătite la cuptor. La fel și sosul folosit... după preferință...


Spor la treabă și poftă bună!



duminică, 17 martie 2013

Mașină de spălat vase - da sau nu???


Gata, m-am hotărât: vreau mașină de spălat vase! Nici nu știu de ce am tot amânat... în timpul săptămânii mi se pare ok să spăl vasele, dar duminica la amiază, după ce strângem masa și se face liniște în casă... pffff greu este să speli vasele când liniștea asurzitoare din casă de îndeamnă la odihnă.

Recunosc că nu mi se pare prea frumos să stai cu farfuria murdară într-o mână și buretele în altă mână... așa că... ne-am decis. Însă, înainte de a merge la cumpărături, am găsit câteva informații utile, pe care aș dori să vi le scriu și vouă.

De ce să-mi iau mașină de spălat vase?
1 Economisesc timp. Mi-am făcut un calcul simplu. Eu spăl vase aproximativ 40-45 de minute pe zi, asta ar însemna că având mașină de spălat vase voi câștiga mai mult de 5 ore pe săptămână, ceea ce pentru mine este extraordinar. Eu sunt casnică, dar gândește-te că dacă ești angajată... asta ar însemna ca vinerea să ieși mai repede, să lucrezi doar 3 ore în fiecare săptămână! Fă un calcul simplu și vei vedea că mașina de spălat vase economisește timp.

2. Am familie mărișoară... deci volumul de vase de spălat este pe măsură, mai ales că avem zilnic felul I, felul II, iar mâncatul din aceeași farfurie este exclus în cazul nostru :)

3. Este mult mai igienic.  Asta nu înseamnă că nu ne străduim să spălăm vasele așa cum trebuie! Dar apa caldă de la robinet are aproximativ 40 de grade, iar o maşină de spălat vase încălzeşte apa până la 70 de grade şi deci elimină mult mai bine microbii. În plus, buretele de bucătărie este locul propice pentru a dezvolta o cultură sănătoasă de bacterii, după care spăl alte vase cu el.

4. Vasele sunt mult mai curate. O maşină bună îţi face furculiţele şi cuţitele strălucitoare, ba chiar curăță şi cratiţele sau tigăile.

5. Nu am o plăcere extraordinară să spăl vasele. Nu știu voi cum sunteți, dar eu recunosc că nu este o plăcere nemaipomenită să stau la spălat de vase. O fac cu drag pentru familia mea, dar dacă sunt sinceră cu mine nu găsesc o plăcere nemaipomenită în a spăla vasele murdare după o masă gustoasă... parcă mai bine mi-ar „pica” mâncarea dacă aș întoarce de buton :)

6. Economiseşti bani. O maşină de spălat vase consumă între 7 şi 15 litri de apă la un ciclu.

Iată câteva motive care mi-au întărit dorința mea de a achizițona o mașină de spălat vase. Recunosc că amiezele de duminică au fost principalul motiv... dar apoi când am văzut timpul economisit, uaaaaauuuu! 5 ore în plus pe săptămână sunt o comoară pentru mine și poate ar fi bine să le folosesc pentru a mă juca împreună cu copiii :)

Deci... ar fi ceva motive, nu? Apoi... mă gândesc că este o evoluţie normală a vieţii, aşa cum la un moment dat oamenii au început să nu mai spele manual rufele şi au apelat la maşini de spălat. De ce nu ar fi acum momentul vaselor???!!!

Meniu săptămânal 18-24 martie 2013


Luni:
Supă de salata iceberg
Vinete

Marți:
Supă de salata iceberg
Salată de paste cu pește
 

Miercuri:
Supă  cremă de cartofi
Crochete din cartofi cu cascaval

Joi:
Supă  cremă de cartofi
Macaroane cu brânză


Vineri:
Supă  cremă de cartofi
Lipie libaneză

Sâmbătă:
Supă  de pui cu tăiței
Tocăniță de cartofi cu ciuperci
Prăjitură Negresa 


Duminică:
Supă  de pui cu tăiței
Pui în stil asiatic și cartofi piure
Prăjitură Negresa

sâmbătă, 16 martie 2013

Quiche lorraine


Quiche lorraine este doar în aparență o mâncare sofisticată... este de fapt ușor de realizat, este ceva deosebit și copiilor le-a plăcut mult, așa că am zis să împărtășesc cu voi rețeta aceasta. Cât despre poze... eu stau mai greu la acest capitol, pentru că îmi este foarte greu să mai apuc să mai și pozez mâncarea în timp ce pregătesc și servesc masa la atâtatea guri flămânde :)))

Dar, să începem. Quiche lorraine este o reţetă franţuzească, deşi se pare că originea ei este intr-o mâncare englezească de prin secolul al paisprezecelea. La începuturi, era doar o foaie de plăcintă cu umplutură şi cu bucăţele de şuncă.

Ingrediente:
  • o foaie de plăcintă (click aici)
  • câteva linguri de cartofi piure
  • 150 g șuncă
  • câteva măsline
  • lapte
  • sare, piper...
  • cașcaval
  • 3 ouă
Modul de preparare:

Am uns o forma de tarta si am pus foaia de placinta in ea, taind marginile.


Am pus piure-ul de cartofi cam pana la jumatatea formei, apoi am presarat fâşiile de sunca.



Am dat putina sare si un praf de piper, am pus si cateva masline.


 Am ras cascaval pe deasupra. 


La urma am batut ouale si le-am amestecat cu lapte si am turnat amestecul pe deasupra.


Am dat la cuptorul incins, la foc potrivit cam 40 de minute, adica pana cand am vazut marginile aluatului de placinta ca sunt usor rumene.



Am lasat un pic sa se raceasca, apoi am portionat si am servit.


Noua ne-a placut si cu siguranta voi mai repeta acest fel de mancare. 

Pofta buna! :)

Aluat pentru placintă


Placintele sunt deserturi pe care le poti face in orice sezon, iar pentru umplutura se poate folosi aproape orice aliment. O placinta reusita, insa, trebuie sa fie si gustoasa si aspectuoasa. Iata cum sa faci aluatul de baza pentru placinta.

Ingrediente:
  • 1 cana si un sfert faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 sfert de lingurita de sare
  • 8 linguri unt
  • apa
Mod de preparare:

Amesteca faina, zaharul si sarea intr-un castron. Adauga untul si amesteca bine. Toarna 3 linguri de apa foarte rece si amesteca pana cand obtii aluatul pentru placinta. Intinde aluatul pentru a obtine foaia de placinta.


Pune foaia de aluat in tava pentru placinta si taie aluatul care atarna peste aceasta.




Preseaza usor aluatul pentru ca acesta sa ia forma vasului. Foloseste degetul mare si cel aratator pentru a apasa pe margini si a-i da aspectul valurit. Continua in jurul tavitei pana cand toata marginea acesteia este valurita. In cazul in care intr-o zona aluatul este prea subtire, ia niste resturi de aluat ramase pe suprafata de lucru si lipseste-le pe partea de jos.


Daca vrei ca marginea sa aiba aspect de liniute, apasa cu o furculita de jur-imprejul tavii. Daca doresti un aspect foarte usor valurit al marginii, apasa cu o lingura pe aluat. Un alt model care poate fi facut este cel al franjurilor grosi. Cu o foarfeca de bucatarie se taie usor niste franjuri lati, fara a duce miscarea pana la capat.

Da la rece aluatul pentru placinta. Inveleste tava in folie de plastic si da-o la rece cel putin jumatate de ora.

Iata secretul reusitei... manutele unui prichindel de doar 3 anisori... pupe-l mami pe el...



luni, 11 martie 2013

Cum se prepară corect supele, ciorbele şi borşurile


Poate că v-ați dat seama că nouă ne plac supele... așa că mâncăm supă în fiecare zi, indiferent de anotimp pentru că știu că ne aduc un aport considerabil de vitamine şi de minerale... Așa că mă interesează să gătesc legumele cât mai sănătos, ca să păstrez cât mai mult din vitamine. M-am gândit să vă împărtășesc și vouă ce am găsit eu cergetând Google-ul nostru cel de toate zilele... :)

Iată câteva sfaturi pentru prepararea supelor în mod corect:

- Nu fierbe excesiv legumele puse în ciorbă pentru a nu le distruge vitaminele. Preparatele culinare îşi pot pierde proprietăţile nutritive dacă, de exemplu, lăsăm legumele să fiarbă prea mult sau dacă asociem nepotrivit unele ingrediente.
- „Fierbeţi legumele al dente (senzaţie de uşoară duritate), pentru a păstra cât mai mult din vitamine şi din minerale în stare activă şi biodisponibilă", recomandă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, în cartea „Revoluţie în bucătărie. Reînvaţă să găteşti sănătos".
- Toate ingredientele folosite la prepararea supelor, borşurilor ori ciorbelor trebuie să fie cât mai naturale şi de bună calitate.
- De asemenea, este indicat să includem în supe cât mai multe legume de sezon, achiziţionate de la producătorii autohtoni, pentru că au mai multe substanţe nutritive.
- Atenţie la adaosuri! Un alt aspect asupra căruia atrag atenţia specialiştii se referă la ingredientele pe care le adăugăm în aceste preparate pentru a le potenţa gustul şi consistenţa, dar care fac supele de evitat pentru anumite persoane. Înlocuiți smântâna cu iaurt și nu folosiți Vegeta sau alte „condimente” care sunt pline de E-uri. Eu personal am găsit un amestec de plante uscate care nu are adaosuri de substanțe nesănătoase.
- Atenție la ulei! Folosiți în cantităţi mici! Pentru călirea legumelor în caz de ciorbă de legume, de exemplu, este bine să optaţi pentru uleiurile de măsline, de rapiţă sau de palmier nehidrogenat, care sunt rezistente la temperaturi înalte.

Gătiți sănătos!

În grădină - martie



Primăvara este perioada mult aşteptată de grădinarii pasionaţi. Ei bine, nu mă pot numi un grădinar pasionat, însă îmi place să văd curtea curată și îngrijită.  Martie este luna în care natura începe să prindă viață, florile perene de primăvară ne înfrumusețează grădinile. La noi este vorba de un gazon care trebuie îngrijit, brazi pe margine pe lângă gard și câțiva arbuști care sunt încă mici. În funcție de vremea de afară...voi începe lucrările şi promit să fac câteva poze! Din cauză că vremea este schimbătoare în această lună, este greu să-mi propun date și lucrări exacte, însă voi încerca să profit de fiecare moment de vreme favorabilă  ca să pregătesc grădina pentru a ne putea bucura de ea în lunile frumoase care urmează...

Iată ce-mi propun să fac în luna martie:

- imediat ce pământul se poate lucra, dar înainte ca să înmugurească crenguțele trebuie mutați arbuștii și arborii
- tunderea arborilor și arbuștilor
- fertilizarea plantelor
- tunderea trandafirilor. Am și eu doi trandafiri cățărători. O tundere mai severă va duce la ramuri cu flori mai frumoase și o tufă mai compactă
- înghețurile și dezghețurile succesive pot duce la ruperea rădacinilor și chiar pot împinge afară planta din sol. Dacă observ plante ieșite din sol, trebuie să le împing înapoi în sol și să bătătoresc ușor pământul din jur cu piciorul
- îndepărtarea florilor moarte
- săparea în jurul brazilor (nu uita de îngrășământ)
- plivitul buruienilor - cea mai neplăcută sarcină, dar care trebuie făcută înainte ca buruienile să apuce să înflorească și să producă semințe. Majoritatea buruienilor pot fi scoase cu mâna sau cu sapa când încă sunt tinere
- repararea zonelor deteriorate din gazon când temperatura din timpul nopții este peste 8 grade C. Îndepărtează iarba moartă, greblează sau afâneaza solul. Aplică dolomit pentru a neutraliza solul, daca este nevoie. Însămânțează zonele deteriorate folosind același tip de semințe. Udă zonele reparate în funcție de vremea de afară
- fertilizarea gazonului
- vreau să-mi plantez în ghivece plante aromate
- pregătirea celor necesare în grădină în următoarele luni: sapă, greblă, mașina de tuns, ascuțirea cuțitului de la mașină, cablu lung de curent pentru mașina de tuns, pregătirea furtunului pentru udarea gazonului, foarfecă pentru tundere, îngrășământ, semințe de iarbă și de flori, bulbi
- anul acesta vreau să avem în curte căsuțe pentru păsărele, așa că vreau să fie pregătite pe când se întorc acestea :))

Cam asta îmi propun eu... sper ca vremea să-mi permită toate aceste lucrări, pentru că știți că luna martie este instabilă din acest punct de vedere... însă sperăm că vor fi și zile senine de primăvară care să ne îmbie să ieșim din casă la lucru... Vă doresc spor la treabă și curaj în lucrul vostru... nu mai spuneți că nu știți să faceți sau că nu puteți... gândiți-vă la rezultatele minunate pe care le veți avea la sfârșit și vă veți putea bucura de o grădină minunată în perioada următoare.

Și pentru că nu pot afirma că sunt un grădinar pasionat și nepărat priceput... aștept ideile și sfaturile voastre în ceea ce privește lucrul în grădină pentru luna martie...

sâmbătă, 9 martie 2013

Meniu săptămânal 11-17 martie


Luni:
Supă de cartofi cu tarhon
Spaghete cu vinete


Marți:
Supă de cartofi cu tarhon
Spaghete cu vinete

Miercuri:
Supă de fasole boabe
Pizza 


Joi:
Supă de fasole boabe
Sarmale

Vineri:
Supă de fasole boabe
Spanac cu ochiuri

Sâmbătă:
Supă cremă de ciuperci și crutoane
Quiche lorraine
Tiramisu

Duminică:
Supă cremă de ciuperci și crutoane
Carne cu sos și cartofi piure
Tiramisu

miercuri, 6 martie 2013

Supă din legume înghețate :)))


Supa din legume, din păcate, nu prea are succes la copilașii noștri însă musai, cum zicem noi în Ardeal, să o mâncăm... asta e...

Iată cum fac eu câteodată supa de legume: folosesc legume înghețate (citește aici despre legumele înghețate). Și pentru că am avut un pachet de astfel de legume care arătau gustoase... o combinație reușită.... iată-mă făcând supa de legume înghețate :))))

Iată inspirația :)))) adică pachetul cu aceste legume... 


E foarte ușor de gătit.

Ingrediente:
  • 1 pachet legume înghețate
  • alte legume proaspete pe care le aveți prin casă, eu am folosit salată verde ce i-a dat un gust foarte bun și un cartof
  • apă
  • sare, condimente după preferință
  • iaurt
  • făină 
  • lapte
Mod de preparare:
Se pun la fiert toate legumele în apă cu sare. Eu nu le fierb foarte tare, nouă ne plac al dente. Când sunt fierte după preferință, se face o îngroșală cum se face la noi la Ardeal. Într-o cană se pune o lingură de făină cu puțin iaurt și se freacă bine până are o compoziție fără cocoloașe... Apoi se pune lapte tot câte puțin până devine suficient de subțire pentru a putea fi turnată în supă. Se mai dă un clocot. Se drege cu smântână.

A ieșit foarte bună... m-a ajutat combinația foarte reușită de legume... 

Spor și poftă bună!

PS Nouă, adică 5 persoane, ne-a ajuns această supă 2 zile.

luni, 4 martie 2013

Macaroane cu brânză la cuptor


Ingrediente:
  • 400 g macaroane 
  • 200 g branza telemea
  • 200 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 6-8 linguri smantana sau iaurt
  • 1 lingura mare unt
Mod de preparare:

Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.


Se unge o tava sau un vas de Jena cu unt sau ulei. Apoi se mixează bine brânza cu ouale intregi, iar telemeaua se razuieste.  


Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu pastele.


Se pune totul in vas, se toarna smantana sau iaurtul, se amesteca usor, si se pune la cuptor timp de aprox. 20 de minute, la foc potrivit.



Iata varianta mancata de mine acum seara... :)))) Cu zahar si cu pesmet, ca in copilarie...


Pofta buna!

PS Aceasta reteta pentru familia noastra de 5 persoane, ne ajunge 2 zile. :)

Meniu săptămânal 4-10 martie 2013


Luni:
Supă de legume
Macaroane cu brânză la cuptor

Marți:
Supă de legume
Varză a la Cluj

Miercuri:
Supă cremă de cartofi
Carne la grătar și cartofi la cuptor

Joi:
Supă cremă de cartofi
Ficăței cu cartofi piure

Vineri:
Supă cremă de cartofi
Zacuscă cu pâine de casă

Sâmbătă:
Supă de pui cu găluște de griș
Frigărui la cuptor
Prăjitură Albina

Duminică:
Supă de pui cu găluște de griș
Frigărui la cuptor
Prăjitură Albina




duminică, 3 martie 2013

Ziua Domnului - 3 martie 2013

Tehnici esentiale de supravietuire in biserica, cu Eutih

Predica aici. Caută după data și titlul predicii. Deschide-ți inima că Dumnezeu să poată vorbi! Vizionare plăcută!