joi, 22 martie 2012

Curatenia de primavara


     Iata ca soarele ne bate cu razele lui in ferestrele caselor noastre... A venit primavara si e timpul pentru o curatenie generala... mai ales ca se apropie Pastele. Mai sunt aproximativ 3 saptamani pana la Paste si ar fi bine in cateva zile sa-ti faci un plan bun de curatenie. Avem nevoie sa facem aceasta curatenie generala de cateva ori pe an pentru ca o casa curata inseamna sanatate.
     Iata cateva sfaturi practice pentru ca sa avem spor la treaba:
  1. Fa din curatenie o distractie! Nu considera curatenia o corvoada... ar fi pacat... e primavara afara! Porneste muzica ta preferata si gandeste-te ca primavara este un nou inceput la care trebuie sa ne gandim cu bucurie.
  2. Fii organizata! Fa un plan de organizare pe zile, noteaza fiecare lucru care trebuie facut, ziua si intervalul de timp necesar.
  3. Nu te grabi! Nu incerca sa faci totul odata! Rezultatul va fi frustrare si oboseala.
  4. Aeriseste casa! Deschide ferestrele si aeriseste bine toate incaperile, lasand razele soarelui si prospetimea primaverii sa-ti managie simturile.
  5. Evita distragerile! Opreste televizorul. Daca ai copii mici, roaga pe cineva sa te ajute sau gaseste o ocupatie  interesanta care sa le ocupe timpul. Daca sunt mai mari, da-le mici sarcini ca sa-i tii ocupati si astfel iti raman mai putine lucruri de facut.
     Acestea sunt cateva sfaturi date din experienta mea de... gospodina... La mine functioneaza. Pe mine organizarea nu ma face sa fiu stresata ca trebuie sa ma tin de un program, ci imi da o stare de bine, de siguranta ca imi voi termina lucrurile la timp.

"Curăţenia morală nu se face cu mătura şi făraşul." Girel Barbu

oana p.




joi, 8 martie 2012

8 Martie

     LA MULTI ANI tuturor femeilor de pretutindeni! Primiti... online acest dar din partea mea... Ce va doresc eu?
     Dumnezeu sa va dea sanatate, bucurie si fericire alaturi de cei dragi!  Sa fiti iubite si sa iubiti... muuult..
     Sa aveti o zi minunata!!!


oana p.



miercuri, 7 martie 2012

Manichiura de primavara

     Maine este 8 Martie, dragile mele!!! Despre rasfatul lui Cleopatra v-am scris de curand... asa ca va indemn sa aveti curajul sa va faceti sigura manichiura. Si pentru ca descrierea metodei este mai grea decat metoda in sine, voi posta un video cu o manichiura usor de facut. Aveti nevoie de:
  • lac de unghii in trei culori diferite
  • pensula subtire pentru model 

     Succes si curaj, ca nu e greu!!! Trebuie sa incercati si veti vedea ca veti inventa singure diferite modele in functie de starea voastra, de eveniment, de sarbatoare... Spor, paaaaa...

oana p.

  

marți, 6 martie 2012

Tratament cosmetic homemade

     Vine un eveniment special sau o sarbatoare si nu poti merge la cosmetica pentru a face un tratament cosmetic??? Nu fii dezamagita, poti sa te descurci bine si singura acasa. Iata ce fac eu... Urmeaza acesti pasi simpli si vei avea pielea hidratata si fina, iar tu te vei simti muuuult mai bine, succes!!!

     1. Curata fata cu un demachiant.
     2. Pregateste o infuzie de musetel, si anume pune apa la fiert, iar cand vezi ca da in clocot, ia vasul de pe foc si cu atentie aseaza-te cu fata deasupra lui, astfel incat aburii sa ajunga pe fata ta, fara sa te arda. Acopera-ti capul cu un prosop mare, ca aburii sa ramana cat mai mult in contact cu fata ta. Stai asa 10-15 minute, pana cand simti ca aburii se transforma in picaturi care cad de pe fata ta.

Pasul 2. Inhalatie cu ceai de musetel
     3. Ia un tifon steril si incearca sa scoti punctele negre, fara a traumatiza tenul. Atentie!!! Nu folositi unghiile niciodata, doar cu degetele!!! Altfel risti in loc de o piele frumoasa si fina sa ai o piele cu pete rosii. Daca crezi ca aceasta procedura este prea complicata, sau nu este necesar sa o aplici, atunci alege varianta mai usoara, si anume: freaca pielea cu fulgi de ovaz inmuiati in lapte pentru a se deschide porii.

Pasul 3. Atentie! Folositi material steril!

     4. Pregateste o masca din 2 linguri de miere si 1 lingurita de lapte. Se aplica usor pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Este bine in acest timp sa stai relaxata, fara a misca fata
deloc. Clatiti bine cu apa calduta si lasati ca tratamentul sa-si faca efectul, fara a aplica nici un fel de produs cosmetic in urmatoarele ore.


"Frumusetea personala este mult mai mare decat orice recomandare"Aristotel

                       oana p.

duminică, 4 martie 2012

Baia regeasca Cleopatra

RETETA  USOARA  DE  RELAXARE

   
     Bine ai venit, primavara!!! Iata ca intram in luna martie, luna in care parca femeile cauta mai mult ca in restul anului sa fie frumoase si aranjate si... foarte bine fac, asa si trebuie sa fim mereu! Cred ca toate dintre noi am fost rasfatate de 1 Martie cu o floare, un ghiocel, un martisor, o felicitare, o imbratisare sau un sarut... Deja am inceput rasfatul din frumoasa luna martie care ne aduce primavara mult asteptata.
     Cu gandul la rasfatul nostru m-am gandit sa va scriu despre o metoda usoara de relaxare si infrumusetare, si anume baia Cleopatra. Baile calde sunt relaxante si revigorante pentru ca relaxeaza intreaga musculatura si sunt cu atat mai benefice cu cat adaugam in apa diverse ingrediente naturale care ne ajuta sa ne relaxam si ne protejeaza pielea. Legendele spun ca regina Cleopatra facea baia in lapte pentru a avea o piele de invidiat, ea fiind cunoscuta ca un simbol al frumusetii.
     Iata ce trebuie sa faci ca sa beneficiezi si tu de acest rasfat regesc. Ai nevoie de:
  • 1 l de lapte
  • 5-6 linguri de miere
  • 1 borcanel smantana 
     Amesteci laptele cu smantana si le fierbi, apoi topesti mierea in ele si torni amestecul obtinut in apa fierbinte in care vei face baie. Toate cele 3 ingrediente hidrateaza intens pielea, iar aroma de miere iti rasfata simturile. Pentru o astfel de baie este nevoie sa lasi apa la 40 de grade Celsius, temperatura ideala la care porii se deschid si permit ingredientelor nutritive sa actioneze.
     Pentru a te relaxa si mai mult poti sa pui muzica preferata, lumanari si... de ce nu... petale de trandafir sau felii de citrice... te vei simti ca o adevarata regina.
     Relaxare placuta!

oana p.